Spring til indhold

Indkøbskurv (0)

Din indkøbskurv er tom

Vi håber du finder noget du kan lide

Se alle produkter

Granola uden sukker – sprød start på dagen

Granola uden tilsat sukker er en sprød og lækker tilføjelse oven på din skyr eller yoghurt. Den kan også nydes som en knasende snack i løbet af dagen, og vi er sikre på, at den vil falde i god smag hos hele familien til dagens vigtigste måltid.

Granola uden sukker – sprød start på dagen

Granola uden sukker, som ovenikøbet er hjemmelavet, er nem at lave, og den smager fantastisk. Den er perfekt til dig, som ønsker en sprød og smagfuld start på dagen. Granola uden sukker er blevet rigtig populær i danske hjem, da den både kan nydes på en travl morgen eller en langsom morgen i weekenden. Den skal blot smides ovenpå skyr, yoghurt eller i mælken, og så har du et måltid klar. Det er et godt valg for både børn og voksne, og vi er sikre på, at en hjemmelavet granola vil falde i enhver smag. Du får også en granola med naturlige ingredienser, som gør den til en sundere version.


Hvorfor vælge granola uden tilsat sukker?

Granola uden tilsat sukker er et oplagt valg for dig, som ønsker at skære ned på indtaget af raffineret sukker, og for dig, som godt kan lide granola med naturlige ingredienser. Du får en granola, som du ved helt præcis. hvad den indeholder, samtidig med at du kan justere den med mængden af nødder, frø og tørret frugt alt efter dine præferencer. Derudover er hjemmelavet granola uden sukker rig på fibre og sundere fedtstoffer fra nødder og frø.
Granola uden tilsat sukker vil give dig en dejlig mæthedsfornemmelse i længere tid, og hvis du trods alt skulle blive sulten inden frokosttid, så kan granolaen også bruges som en sprød, knasende snack i løbet af dagen.
Uanset om du laver en hjemmelavet granola uden sukker med EASIS-produkter eller helt fra bunden, så får du en nærende, sprød og lækker start på dagen.


Opskrift på hjemmelavet granola uden sukker

Ingredienser:

  • 200 g grove havregryn
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 50 g hasselnødder eller valnødder
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 moden banan (moset) eller 2 spsk æblemos
  • Evt. lidt kokosflager eller rosiner (uden tilsat sukker)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 160 °C.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
  3. Tilsæt kokosolie og banan/æblemos, og rør det hele godt sammen.
  4. Fordel blandingen jævnt på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag i 25–30 minutter, og vend rundt undervejs, så granolaen bliver sprød og gylden.
  6. Afkøl helt, og opbevar i et tætsluttende glas.

Granola uden sukker med EASIS

Ingredienser:

  • 200 g havregryn
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk EASIS Fibersirup
  • 1 spsk EASIS Perfect Fit
  • 2 spsk EASIS Æblegrød
  • 1 tsk EASIS Vaniljepulver
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 160 °C.
  2. Bland havregryn, nødder og kerner i en stor skål.
  3. Rør EASIS Fibersirup, Perfect Fit, Æblegrød, vanilje og kanel sammen, og vend det i blandingen.
  4. Fordel granolaen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og bag i 25 minutter, til den er sprød og gylden.
  5. Afkøl helt, og opbevar i et lufttæt glas.

  
Tips til granola uden sukker – tilføj et twist eller to

Granola uden sukker kan laves på mange måder, og den behøver bestemt ikke at være kedelig. Din granola uden tilsat sukker kan varieres med mange ingredienser, du kan eksempelvis prøve:

  • Krydderier eller revet frugtskal: prøv at drysse din granola med kardemomme, kakao, revet appelsin- eller citronskal for ekstra smag.
  • Tørret frugt og bær: tilsæt tørrede tranebær, rosiner, kokosflager eller frysetørrede hindbær i granolaen, når den er kølet af.
  • Gør den mere crunchy: Bag granolaen i længere tid ved lavere temperatur - 140 °C i 40 minutter for en ekstra sprød granola.
  • Tips til servering: Brug granolaen som en sprød snack, eller drys den som topping på din grød, smoothie bowl eller som drys ovenpå vafler og pandekager.