Ernæring

Langsomme og hurtige kulhydrater
Kroppen har brug for kulhydrater blandt andet fordi hjernen stort set kun kan forbrænde kulhydrat. Lær mere om langsomme og hurtige kulhydrater her.
Læs mere
Vi mennesker skal dagligt indtage 25-45 procent fedt. Fedtstofferne bruger vi blandt andet til optag af næringsstoffer og transport rundt i kroppen. Det er altså vigtigt at få fedtstoffer for at op...
Læs mere
Fedt på kroppen påvirker sundheden forskelligt
I vores krop findes to typer fedt, som har forskellige effekter på helbredet. Subkutant fedt er det fedt, der ligger lige under huden. Det er typisk forbundet med en ”pæreformet” krop, hvor fedtet ...
Læs mere
De Officielle Kostråd - Godt for sundhed og klima
Er det en fordel at spise sukker, når du skal træne? Umiddelbart vil du måske tænke, at hurtig energi fra sukker er en god ting, når man skal træne. Men hvad sker der, når luften går af ballonen, o...
Læs mere
Blodsukker og glykæmisk indeks
Forskning tyder på, at en kost med lavt GI kan være med til at sænke langtidsblodsukker for personer med diabetes.
Læs mere
Som fødevarevirksomhed vil vi gerne være med til at tage ansvar for, at den chokolade, vi sælger, bliver produceret på en bæredygtig måde. Det gør vi bl.a. via valg af de rette leverandører af chok...
Læs mere
EASIS bruger udelukkende de intensive sødemidler, som er godkendt af EU og Fødevarestyrelsen i Danmark.
Læs mere
Allergi har gennem de sidste årtier udviklet sig til en folkesygdom. Folk er typisk allergiske over for pollen, katte, støvmider samt en lang række fødevarer. For visse kan det ligefrem være fatalt...
Læs mere
RI står ”Reference Indtag”. Mærkningen bruges på fødevarer i Europa og er udviklet af den europæiske fødevareindustri. Herhjemme har Dansk Industri udarbejdet fælles retningslinjer for de danske fø...
Læs mere
Du finder tilsætningsstoffer i næsten alle forarbejdede fødevarer. Tilsætningsstoffer bruges for at kunne fremstille velsmagende og sikre fødevarer industrielt, hvilket kræver helt andre egenskaber...
Læs mere