Spring til indhold

Indkøbskurv (0)

Din indkøbskurv er tom

Vi håber du finder noget du kan lide

Se alle produkter

Kostfibre

Den danske befolkning får gennemsnitligt 20 g kostfibre om dagen igennem maden. Det er 10-15 g under det anbefalede niveau. Der er altså plads til forbedring – flere grove fødevarer, fuldkornsprodukter og grøntsager i vores daglige kost.
Kostfibre
Når vi i EASIS fjerner sukker og fedt fra en fødevarerecept, må vi nødvendigvis tilsætte noget andet. I EASIS anvender vi som oftest kostfibre. De har en række positive fysiologiske effekter og et meget lavt kalorieindhold. Kostfibre mætter også godt og giver en bedre fordøjelse samt en mere jævn blodsukkerstigning.

kostfibre.jpg

Plads til mere af det grove

Den danske befolkning får gennemsnitligt 20 g kostfibre om dagen igennem maden. Det er 10-15 g under det anbefalede niveau. Der er altså plads til forbedring – flere grove fødevarer, fuldkornsprodukter og grøntsager i vores daglige kost.

Der er i princippet ingen øvre grænse for, hvor mange fibre du kan spise, men kroppen kan reagere med luft og rumlen i maven. Især hvis du spiser flere end vanligt. I løbet af et par uger vænner din krop sig dog til det højere fiberindtag og generne forsvinder eller mindskes drastisk.

Fibre giver god energi

Variation i din kost er et must. Det gælder også med hensyn til ingredienser. Derfor bruger vi hos EASIS ikke kun én, men en lang række forskelligartede fibre i vore produkter.

Hvor mange kostfibre om dagen?

Den danske befolkning får gennemsnitligt 20 g kostfibre om dagen igennem maden. Det er 10-15 g under det anbefalede niveau, som lyder på 25g kostfibre om dagen.

Hvilke kostfibre bruger EASIS?

EASIS bruger ikke kun én, men en lang række forskelligartede fibre i vores produkter. Dette for at opnå den bedste konsistens, funktionalitet og smag i produktet.

ANBEFALEDE ARTIKLER

De Officielle Kostråd - Godt for sundhed og klima

De Officielle Kostråd - Godt for sundhed og klima

Er det en fordel at spise sukker, når du skal træne? Umiddelbart vil du måske tænke, at hurtig energi fra sukker er en god ting, når man skal træne. Men hvad sker der, når luften går af ballonen, o...

Læs mere
Blodsukker og glykæmisk indeks

Blodsukker og glykæmisk indeks

Forskning tyder på, at en kost med lavt GI kan være med til at sænke langtidsblodsukker for personer med diabetes.

Læs mere
Bæredygtig chokoladeproduktion

Bæredygtig chokolade

Som fødevarevirksomhed vil vi gerne være med til at tage ansvar for, at den chokolade, vi sælger, bliver produceret på en bæredygtig måde. Det gør vi bl.a. via valg af de rette leverandører af chok...

Læs mere
ADI og sødemidler

ADI og sødemidler

EASIS bruger udelukkende de intensive sødemidler, som er godkendt af EU og Fødevarestyrelsen i Danmark.

Læs mere