Chokoladekage uden sukker – lækre alternativer til børn og voksne
Lækker og nem opskrift på chokoladekage uden sukker. Server den til din næste familie fødselsdag eller nyd den til dit kaffebord.

Chokoladekage er uden tvivl en af de mest populære kager ved det danske kaffebord. Det har dog ikke altid været sådan. Chokolade blev introduceret i Europa allerede i 1600-tallet i form af drikkechokolade, som kun de rige kunne få glæde af. Først i løbet af 1800-tallet blev spiselig chokolade introduceret, og først i midten af 1900-tallet blev chokolade en hverdagsvare. Sammenlignet med andre kager, så er chokoladekagen faktisk ikke særlig gammel. Men det er helt forståeligt, at chokoladekage hurtigt blev populær og er blevet en sand klassiker til kaffebordet, fødselsdage eller som en god måde at tilfredsstille den søde tand på.
Det er gået hurtigt fra, at chokolade blev en let tilgængelig vare, til at chokoladekagen tog sin form, og det er derfor også gået hurtigt med at finde forskellige variationer af chokoladekagen. Derfor har vi også et forslag til chokoladekage uden sukker, som kan nydes af både store som små.
Hvorfor vælge chokoladekage uden sukker?
Chokoladekage uden sukker er både et oplagt valg til næste gang du får gæster eller hvis du ønsker at prøve at bage et alternativ til den klassiske chokoladekage. Du undrer dig måske over, om det er muligt at bage en chokoladekage uden sukker, uden at gå på kompromis med den lækre, svampede konsistens og den gode smag af chokolade. Svaret er: Ja, uden problemer! Det er muligt med sukkererstatninger som EASIS Perfect Fit og EASIS Fibersirup eller ved at bruge naturlige ingredienser som bananer og dadler, som kan give kagen den søde smag og uden at konsistensen bliver meget anderledes end den chokoladekage du er vant til at spise.
Ved at justere chokoladekage opskrift vil du udover den samme gode smag, få flere fibre og vitaminer fra frugterne, som gør at kagen vil være et sundere alternativ.
Klassisk chokoladekage uden sukker
Ingredienser:
- 2 modne bananer
- 3 æg
- 75 g blødt smør eller kokosolie
- 2 spsk. honning eller 4 blendede dadler
- 40 g kakaopulver (usødet)
- 100 g havregryn (kan blendes til mel for en finere struktur)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- Evt. 50 g mørk chokolade 85 %
Fremgangsmåde:
- Mos bananerne og rør dem sammen med æg, smør og honning/dadler.
- Tilsæt de tørre ingredienser og rør til en jævn dej.
- Vend evt. chokolade i dejen.
- Hæld dejen i en form (ca. 20x20 cm) og bag ved 180°C i 25-30 min.
- Lad den køle af og servér.
Chokoladekage uden sukker med EASIS
Ingredienser:
- 3 æg
- 2 modne bananer
- 2 spsk. EASIS Perfect Fit
- 2 spsk. EASIS Fibersirup
- 2 spsk. EASIS Skummetmælkspulver
- 100 g havregryn (kan blendes)
- 30 g kakaopulver (usødet)
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g EASIS Mørk Chokolade
Fremgangsmåde:
- Mos bananerne og pisk dem sammen med æg, Fibersirup og Perfect Fit.
- Tilsæt skummetmælkspulver, kakao, havregryn og bagepulver.
- Vend hakket EASIS chokolade i.
- Bland alle ingredienser godt sammen.
- Fordel dejen i en bageform og bag ved 180°C i 25-30 minutter.
- Lad kagen køle af og server.
Chokoladekage uden mel og sukker – klassikeren med naturlige ingredienser
Du kan også bage en chokoladekage uden mel og sukker, hvis du gerne vil give kagen en moderne twist eller hvis du blot gerne vil prøve et kaste dig ud i dit næste bage-eventyr.
Har du et ekstra stort lager af havregryn? Blend dem, og brug det i stedet for mel. Hvis du gerne vil give chokoladekagen en lidt anderledes smag, kan du også vælge at bruge mandel- eller kokosmel. Mandelmel vil tilføje en nøddeagtig smag og vil gøre kagen saftig. Kokosmel vil give en dejlig smag af kokos, men den vil absorbere noget af væsken, så for at undgå at kagen bliver tør, kan du med fordel tilføje lidt mælk for at kagen ikke bliver alt for tør.
Tips til din chokoladekage uden sukker
Din chokoladekage uden sukker kan nemt få mere spændende smage. Du kan tilføje et espressoshot eller 2-3 tsk. Instant kaffepulver, for at fremhæve den gode chokoladesmag og for at chokoladekagen får en let smag af kaffe. Hvis du gerne vil give din chokoladekage en mere spændende tekstur, kan du tilføje grofthakkede nødder i dejen eller på toppen, så får du både den dejlige nøddesmag og en lidt crunchy tekstur.
Er du nervøs for at kagen kan blive for tør, så kan du bruge damp-metoden: stil en bradepande med vand nederst i ovnen, og bag din chokoladekage uden sukker som du plejer. Dampen vil gøre chokoladekagen fugtig, og du behøver derfor ikke være nervøs for om du eller dine gæster får en tør chokoladekage uden sukker. Som du kan se, så kan chokoladekage opskrift varieres alt efter dine ønsker, og du kan altid prøve dig frem for at finde din nye favorit-opskrift på chokoladekage uden sukker. Hvis du ikke kan nøjes med at bage én kage, så kan du gå på opdagelse i vores opskrifter på kager uden sukker for at blive inspireret eller for at finde dit næste bageprojekt.