Spring til indhold

Indkøbskurv (0)

Din indkøbskurv er tom

Vi håber du finder noget du kan lide

Se alle produkter

Sødemidler

Hos EASIS bruger vi udelukkende de sødemidler, som er på Positivlisten i EU og Danmark. Og vi anvender dem i mængder lavere end det tilladte.
Sødemidler
I EASIS har vi valgt at udskifte sukker med de såkaldte intensive sødemidler for at minimere kalorieindholdet i produkterne og for at fremme et mere stabilt blodsukkerniveau.s_demidler.jpg 

Gennemtestet og anbefalet

Hos EASIS bruger vi udelukkende de sødemidler, som er på Positivlisten i EU og Danmark. Og vi anvender dem i mængder lavere end det tilladte.

Dette er et lovkrav, og det sikrer samtidig at de sødemidler, vi anvender, er gennemtestede og løbende evalueres af både EU’s videnskabelige komité samt af Fødevarestyrelsen i Danmark.

Deres undersøgelser viser, at der for alle aldersgrupper er langt op til det acceptable daglige indtag (ADI) af intensive sødemidler.

Hvad er de mest udbredte sødemidler?

Intensive sødemidler kender vi alle fra sodavand. Det er den produktgruppe, hvor man bruger det mest. De mest gængse sødemidler er; aspartam, acesulfam kalium, sucralose, thaumatin, cyklamat og sakkarin. De har det til fælles, at de giver intet eller et helt ubetydeligt antal kalorier, fx svarer sødeevnen af 1 gram sucralose til sødeevnen af 600 gram sukker.

For at minimere indtaget af de forskellige intensive sødemidler mest muligt, forsøger vi altid at anvende flere forskellige i de enkelte produkter. Det giver flere sødemidler på vore ingrediensliste, men det er til fordel for dig. Også fordi vi dermed bedre kan sikre en rigtig god smag.

Med intensive sødemidler frem for sukker i vore produkter sikrer vi hos EASIS en stærk ernæringsprofil - uden at gå på kompromis med smagen eller fødevaresikkerheden

ANBEFALEDE ARTIKLER

De Officielle Kostråd - Godt for sundhed og klima

De Officielle Kostråd - Godt for sundhed og klima

Er det en fordel at spise sukker, når du skal træne? Umiddelbart vil du måske tænke, at hurtig energi fra sukker er en god ting, når man skal træne. Men hvad sker der, når luften går af ballonen, o...

Læs mere
Blodsukker og glykæmisk indeks

Blodsukker og glykæmisk indeks

Forskning tyder på, at en kost med lavt GI kan være med til at sænke langtidsblodsukker for personer med diabetes.

Læs mere
Bæredygtig chokoladeproduktion

Bæredygtig chokolade

Som fødevarevirksomhed vil vi gerne være med til at tage ansvar for, at den chokolade, vi sælger, bliver produceret på en bæredygtig måde. Det gør vi bl.a. via valg af de rette leverandører af chok...

Læs mere
ADI og sødemidler

ADI og sødemidler

EASIS bruger udelukkende de intensive sødemidler, som er godkendt af EU og Fødevarestyrelsen i Danmark.

Læs mere