Spring til indhold

Indkøbskurv (0)

Din indkøbskurv er tom

Vi håber du finder noget du kan lide

Se alle produkter

Hvad er et E-nummer

Du finder tilsætningsstoffer i næsten alle forarbejdede fødevarer. Tilsætningsstoffer bruges for at kunne fremstille velsmagende og sikre fødevarer industrielt, hvilket kræver helt andre egenskaber af produktet end ved fremstilling i hjemmet.
Hvad er et E-nummer

E-numre er en betegnelse for godkendte tilsætningsstoffer til fødevarer.

Du finder tilsætningsstoffer i næsten alle forarbejdede fødevarer. Tilsætningsstoffer bruges for at kunne fremstille velsmagende og sikre fødevarer industrielt, hvilket kræver helt andre egenskaber af produktet end ved fremstilling i hjemmet.

Mange tilsætningsstoffer er ganske almindelige husholdningsingredienser som fx husblas, hjortetakssalt og citronsyre eller rene naturprodukter som johannesbrødkernemel.

e = testet og godkendt

Før et tilsætningsstof kan anvendes i fødevareproduktion, skal det godkendes i EU. Dette sker ud fra omfattende tests af stoffets uskadelighed og med accept fra alle landenes fødevaremyndigheder.

Den mindste tvivl om sikkerheden medfører, at ingrediensen ikke bliver godkendt.

Når et tilsætningsstof er godkendt, fastlægges et sikkert dagligt indtag (ADI) som indeholder en meget høj sikkerhedsmargin i forhold til de testede niveauer. Et andet tiltag er den såkaldte Positivliste. Den sikrer at selv de få personer, som har et meget stort forbrug af enkelte fødevarer ikke kan risikere skadevirkninger fra tilsætningsstofferne.

Når et tilsætningsstof har et e-nummer, er det altså fordi, det er grundigt testet og godkendt til brug i fødevarer.

ANBEFALEDE ARTIKLER

De Officielle Kostråd - Godt for sundhed og klima

De Officielle Kostråd - Godt for sundhed og klima

Er det en fordel at spise sukker, når du skal træne? Umiddelbart vil du måske tænke, at hurtig energi fra sukker er en god ting, når man skal træne. Men hvad sker der, når luften går af ballonen, o...

Læs mere
Blodsukker og glykæmisk indeks

Blodsukker og glykæmisk indeks

Forskning tyder på, at en kost med lavt GI kan være med til at sænke langtidsblodsukker for personer med diabetes.

Læs mere
Bæredygtig chokoladeproduktion

Bæredygtig chokolade

Som fødevarevirksomhed vil vi gerne være med til at tage ansvar for, at den chokolade, vi sælger, bliver produceret på en bæredygtig måde. Det gør vi bl.a. via valg af de rette leverandører af chok...

Læs mere
ADI og sødemidler

ADI og sødemidler

EASIS bruger udelukkende de intensive sødemidler, som er godkendt af EU og Fødevarestyrelsen i Danmark.

Læs mere