Spring til indhold

Indkøbskurv (0)

Din indkøbskurv er tom

Vi håber du finder noget du kan lide

Se alle produkter

Æblekage uden sukker - sundere opskrift til børn og voksne

En enkel og velsmagende opskrift på æblekage uden tilsat sukker. Perfekt til enhver anledning til hele familien.

Æblekage uden sukker - sundere opskrift til børn og voksne

Æblekage er en klassisk og traditionel dessert, som har været en del af det danske køkken i flere århundrede. Æblekagen stammer fra 1700-tallet, og blev oprindeligt brugt til at bruge de overskydende æbler fra haven i efterårsmåderne. Hvis du derfor står med en masse æbler, så frygt ej - her kan du finde en smagfuld måde at bruge æblerne på, så du slipper for at se dem blive rynkede og kedelige. 
Æblekage forbindes med efterår og hygge, da det især i efterårsmånederne at der er højsæson for æbler, som du kan bruge til kage til indendørs hygge ved kaffebordet, når vejret bliver gråt og regnfuldt. 

Hvorfor vælge æblekage uden sukker?
Æblekage uden sukker er et godt valg til både børn og voksne, der gerne vil have et sundere alternativ. Kagen kan bages i fællesskab med hele familien, så hyggen og bagningen kan samles ude i køkkenet allerede inden man sætter sig til bords, når man skal nyde kagen. Æblerne har en god smag og sødme, så man kan undgå at bruge raffineret sukker og i stedet erstatte det med frugtens naturlige sødme. 
Derudover er opskriften simpel, så man behøver ikke at være en bage-mester, for at bage en lækker æblekage uden tilsat sukker.

Hyggen er en del af dansk kultur, så hvorfor ikke kombinere hyggen med en æblekage uden sukker? Det er det perfekte valg for dig som ønsker et sundere alternativ eller til dig som gerne vil udnytte de overskydende æbler.
Denne æblekage opskrift er én af vores mange opskrifter på kager uden sukker, som forhåbentligt vil inspirere dig til dit næste bageprojekt.

Klassisk æblekage uden sukker
Ingredienser:

  • 4-5 modne æbler (gerne Belle de Boskoop eller Ingrid Marie)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. kanel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelmel eller fuldkornsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 50 g smør eller neutral olie
  • 2 moste dadler
  •  Evt. hakkede nødder til topping
     
    Fremgangsmåde:
  1. Skræl og skær æblerne i tern og kog dem med lidt vand og kanel til en mos.
  2. Bland æg, smør og sødning.
  3. Rør mel, havregryn og bagepulver i.
  4. Vend halvdelen af æblemosen i dejen og hæld den i en smurt form.
  5. Top med resten af æblemosen og evt. nødder.
  6. Bag ved 180°C i ca. 30-35 minutter.

Æblekage uden sukker med EASIS – til den sundere dessertelsker
Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Riv, skær eller mos æblerne groft.
  2. Pisk æg med sødning og skummetmælkspulver.
  3. Rør havregryn, bagepulver, mandler og vanilje i.
  4. Vend æblerne i dejen og hæld den i en smurt form.
  5. Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Æblekage uden sukker og mel – naturlig æblekage
Ønsker du en mere naturlig æblekage eller vil du gerne undgå mel? Det er intet problem. Du kan nemt erstatte mel i din æblekage med mandel- eller kokosmel, havregryn eller rasp. Vær opmærksom på at mandelmel vil gøre kagen mere blød mens kokosmel vil suge væsken, som vil give kagen en tættere konsistens. Havregryn vil tilføje fylde, mens rasp giver sprødhed. Ingredienserne kan derfor hjælpe dig med at justere kagens konsistens, alt efter hvilken konsistens du foretrækker.

Vil du pifte din æblekage opskrift mere op? Du kan med fordel bruge kanel eller muskatnød sammen med lidt citronsaft i æblekagen, for at fremhæve æblets sødme og samtidigt gøre smagen mere intens. Det vil give dine smagsløg en hel særlig oplevelse, som du måske ikke har prøvet før. 

Historien bag æblet – en gammel klassiker
Æblet har været en velkendt frugt i Danmark i flere århundrede. Frugten er blevet dyrket i Danmark siden vikingetiden, og æblet har derfor været en del af Danmark i generationer. 
I forhold til andre eksotiske frugter som ananas mango, så har æblet altid været en del af mange danske haver. Æblekagen forbindes derfor ofte med nostalgi og tradition, da den kan vække minder om hyggelige familieaftener og barndommen, især fordi det er en klassiker i mormors køkken, som giver dejlige minder. Disse nostalgiske minder kan du nu genskabe med en mere moderne æblekage uden sukker, men med samme gode smag. 

Tips til en spændende æblekage – klassisk smag med moderne twist
Gør din æblekage mere spændende og anderledes, hvis du vil prøve noget nyt eller overraske gæsterne. Du kan tilføje ingredienser, som du ikke har overvejet før. Prøv at tilføje hakkede nødder for at give kagen knas og nøddeagtig smag eller appelsinskal for friske noter for at give æblernes sødme mere dybde.

Til topping kan du bruge ristede havregryn med honning for at give den en sprød tekstur samt vaniljeis- eller kagecreme for at gøre den mere snasket. Hvis du ønsker noget mere enkelt, så kan den toppes med vores EASIS Perfect Florsød i stedet for flormelis. Det er helt op til dig og om du er i humør til en mere tør eller fugtig kage – der findes ikke et forkert valg.