Er koldskål et måltid eller en dessert
Argh.. Sommeren er over os! Og hvad er bedre end at komme hjem fra arbejde og smide sig i haven eller på altanen og nyde en dejlig portion koldskål med kammerjunkere og friske danske jordbær? Så er det for alvor sommer i Danmark!
Det er så dejlig nemt, og så smager det jo også bare fantastisk. Og det gode ved koldskål er, at det kan spises på alle tider af døgnet – Ja, også til morgenmad! De fleste af os spiser det nok ofte til aftensmad – på trods af, at det nok nærmere er en dessert. Ja – den kedelige information, som vi egentlig ikke gider at have!
Men faktisk indeholder en 1 portion på 250 g koldskål med æg og tykmælk + 40 gram originale kammerjunkere:
353 kcal
12 g fedt
47 g kulhydrat hvoraf 31 g er sukker.
31g sukker er rigtig meget, når man tænker på, at det anbefales, at man højst spiser 50g sukker om dagen eller max 10% af det daglige energiindtag.
EASIS kammerjunkere vs. traditionelle kammerjunkere
EASIS laver kammerejunkere uden tilsat sukker og med 14% fuldkorn.
Nedestående tabel viser næringsindholdet i EASIS Kammerjunkere sammenlignet med ’traditionelle Kammerjunkere’ med sukker.
EASIS Kammerjunkere er naturligvis uden tilsat sukker og har et fedtindhold, der er 40% lavere end i ’traditionelle Kammerjunkere’. Desuden har EASIS Kammerjunkere et fiberindhold som er 8 gange så højt. Fibre bidrager med en større mæthedsfornemmelse og en god fordøjelse.
Hjemmelavet koldskål
Du kan også lave din egen koldskål. Denne opskrift har en god balance mellem det søde og sure samt en snert af vanilje. Derudover tager den ingen tid at lave og er naturligvis uden tilsat sukker.
Opskrift på Kærnemælkskoldskål
4 portioner
300 g EASIS DDV Yoghurt 5%
1 l kærnemælk
1 tsk. EASIS Perfect Sød (smag til)
1 spsk. vaniljepulver
ca. ½ friskpresset citron (smag til) + evt. lidt revet citronskal (øko).
Pisk det hele godt sammen. Serveres kold med EASIS’ kammerjunkere og evt. friske bær!